Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Το Πεδίον του Μίνωος;Όχι για πολύ!



Σε μια τσιμεντούπολη όπως η Αθήνα, θα περίμενε κανείς ότι η δεντροφύτευση ενθαρρύνεται και επιβραβεύεται. Λάθος. Όταν την 1η Απριλίου η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Άρεως, οργάνωσε δεντροφύτευση έξω από την παράνομη είσοδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, δέχθηκε επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ. Τρία μέλη της συνελήφθησαν –μεταξύ τους και η διαμερισματική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης, Μαρίνα Βήχου– τα δε όργανα της τάξης, με υπερβάλλοντα ζήλο ξερίζωναν τα μόλις φυτεμένα δεντράκια.

Ο Πανελλήνιος έχει καταπατήσει 5,5 στρέμματα από το δημόσιο πάρκο με τις ευλογίες της Υπερνομαρχίας Αθηνών και του Δημάρχου κ. Κακλαμάνη. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, αντί να εφαρμόσουν τα πέντε πρωτοκόλλα κατεδάφισης που έχουν εκδοθεί για τις παράνομες κατασκευές, στέλνουν τα ΜΑΤ όταν οι πολίτες, νόμιμα, φυτεύουν δέντρα σε παράνομες εισόδους.




Την Κυριακή 29 Απριλίου μαζευτήκαμε στο Άγαλμα του Κωνσταντίνου στο Πεδίο του Άρεως για να εκφράσουμε την αντίθεση σε μας στην καταπάτηση του Πάρκου.Ο κόσμος περισσότερος από κάθε άλλη φορά.Βλέπετε έτσι είναι.Πρέπει να τραβήξουν τα μύρια όσα κάποιοι λίγοι άνθρωποι για να μαζευτούν οι πολλοί.Πάντα η ίδια "φωτεινη" πρωτοπορεία(είπα και το παράπονό μου).


Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μωρά 1 έτους μέχρι παππούδες 90 χρονών ήταν εκεί.


Εγώ με το τσαπάκι μου περήφανος-περήφανος άρχισα να φυτευώ την ελιά μου εκεί όπου πριν από λίγο υπήρχε τσιμέντο(Το οποιό φροντίσαμε να ξηλώσουμε).Το αποτέλεσμα ήταν 30 περήφανα δεντράκια και φυτά να εμφανιστούν από το πουθενά.Η κίνηση μπορεί να ήταν συμβολική αλλά άφησε υποσχέσεις για το μέλλον...Μην ανησυχείτε θά έρθει και η μέρα που τα αυθαίρετα θα φύγουν οριστικά(με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο).




Επειδή το πάρκο είναι δημόσιος χώρος.


Επειδή η πολιτεία αντί να το φροντίζει και να το φυλάσσει όπως έχει υποχρέωση, το έχει εγκαταλείψει τελείως, απαξιώνοντάς το και αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.


Επειδή απαιτούμε να γίνει ξανά το πάρκο χώρος ανθρώπινος, χώρος αναψυχής και συνομιλίας, χώρος δημόσιος, ανοιχτός σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: