Κυριακή 22 Απριλίου 2007

Όταν η ΕΛ.ΑΣ. "εορτάζει" τα 40χρονα της Χούντας...


Ντροπιαστικές εικόνες για τη δημοκρατία -και μάλιστα την ημέρα μνήμης των 40 χρόνων από την εγκαθίδρυση της Χούντας των Συνταγματαρχών- εκτυλίχθηκαν σήμερα στην Κομοτηνή, μπροστά στα μάτια πολιτών, αλλά και τις κάμερες τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.
Όταν μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό για τα 40 χρόνια από την εγκαθίδρυση της Χούντας πάνω στο μνημείο μίσους και ντροπής της Κομοτηνής, το "Σπαθί" (που χτίστηκε κατά τη Δικτατορία), οι παρόντες άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν, ξυλοκοπώντας ανηλεώς και αδιακρίτως και στέλνοντας ένα φοιτητή στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε ράμματα στο κεφάλι. Δύο μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού συνελήφθησαν (ένα εκ των οποίων απολογείται για "απείθεια" τη Δευτέρα!).
Καλούμε τους διοικητικούς και -κυρίως- τους πολιτικούς αυτουργούς αυτής της επίθεσης να απολογηθούν άμεσα για την άπρόκλητη αυτή (άνευ προηγούμενου για τα δεδομένα της τοπικής κοινωνίας της Κομοτηνής) επίθεση. Οι τοπικοί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, αλλά και το σύνολο των πολιτικών φορέων της πόλης θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα και να καταδικάσουν τη φασιστική συμπεριφορά της Αστυνομίας. Απαιτούμε, επίσης, την άμεση τιμωρία των υπευθύνων της τοπικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., αυτών που διέταξαν και ενέκριναν τέτοιου είδους συμπεριφορά

Και εδώ το βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: