Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Η επιστροφή του ασώτου...


Σύντροφε Αντώνη σε ευχαριστώ. Χωρίς το τηλεφώνημα σου δε θα είχα αρχίσει να γράφω αυτό το άρθρο. Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες έχω παραμελήσει την Αυλή Σκέψεων. Κακώς. Από εδώ και μπρος το πήρα απόφαση να γράφω συχνότερα στο ταπεινό μου ιστολόγιο. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Ομόλογα,Φωτιές,Κίνημα των μπλόγκερ,Εκλογές.
Η Ηλεία από όπου και κατάγομαι υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή. Ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου η λιμνοθάλασσα του Καϊάφα και το πευκοδάσος που την περιέβαλλε δεν υπάρχει πια. Μόνο αποκαϊδια έμειναν στη θέση ολόκληρων χωριών, τα οποία εξαφανίστηκαν από τον χάρτη. Οι κάτοικοι των χωριών είδαν τα σπιτικά τους, που με τόσο κόπο έχτισαν,να παραδίδονται στις φλόγες το ένα μετά το άλλο. 66 συνάνθρωποί μας, έχασαν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα. Μα πάνω από όλα η αρχαία Ολυμπία, ένα μνημείο που δεν ανήκει σε εμάς, αλλά σε όλη την ανθρωπότητα, υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά.
Ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ πλανάται πάνω από την καμένη γη της Ηλείας. Η απάντηση είναι απλή.Γιατί αυτοί που κυβερνάν αυτόν τον τόπο βάζουν τα μεγάλα συμφέροντα πάνω από τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Είναι αυτοί οι οποίοι ψήφισαν τον δασοκτόνο νόμο του 2003 και επιχείρησαν να αναθεωρήσουν το άρθρο 24, το τελευταίο ανάχωμα που προστατεύει τα δάση από τους μεγαλοεργολάβους. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι καταστρέφουν τις ζωές μας ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

1 σχόλιο:

Avanti68 είπε...

Ρίξε μια ματιά στην διεύθυνση http://aiolos.pblogs.gr/2007/09/giati-syriza.html