Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

Παραπληροφόρητές και επεισοδιολάγνοι


Επιστρέφοντας σπίτι μου κουρασμένος καθώς συμμετείχα στο μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο,(την Τετάρτη 24/1)άραξα στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσω το ρεπορτάζ των καναλιών απο την πορεία.Περίμενα...Περίμενα...και Περίμενα.......Αφού πλέον είχα απελπιστεί ότι δεν προλαβα να δω τίποτα επείδη το θέμα θα ήταν πρώτο στο δελτίο ειδήσεων, η παρουσιάστρια είπε ότι το συλλαλητήριο στην Αθήνα ήταν ειρηνικό.Μέτα είπε ότι σοβαρά επεισόδια στιγμάτισαν την πορεία στη Θεσαλλονίκη όπου οι γνωστοί-άγνωστοι(μα καλά δεν έχου βαρεθεί να το λένε;) έκαψαν ένα αυτοκίνητο της ΕΤ-3 και παραλίγο και έναν ρεπόρτερ που ήταν μέσα και έδειξαν πλάνα από το συμβάν. Ύστερα συνδέθηκαν με μία ρεπόρτερ από την Θεσσαλονίκη η οποία περιέγραψε και αυτή το συμβάν. Εγώ σαν αφελής που είμαι περίμενα ακόμα τα πλάνα από την πορεία που συμμετείχαν πάνω από 20.000 άτομα... Το δελτίο πέρασε στο επόμενο θέμα τα Αθλητικά!!!Μέχρι και ρεπορτάζ για σκυλισια ρουχα έιδα πριν δω το μοναδικό πλάνο από την πορεία στην Αθήνα!!!

Και όμως όλη την προηγούμενη εβδομάδα έβλεπα τους διάφορους Πρετεντέρηδες και Τραγκαουνάκηδες να μιλάνε και να ορύωνται επί ώρες για τα επεισόδια στην πορεία και στο Πολυτεχνείο και να πετάνε συνεχώς μπηχτές στο Συνασπισμό ότι καλύπτει τα μπάχαλα(εδώ γελάμε).Όλη την προηγούμενη εβδομάδα το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων ήταν η πορεία και χθές ήταν το τελευταίο!!!

Στην επεισοδειολαγνία έρχεται να προστεθεί και η καταγγελία του συντρόφου και φίλου μου Οδυσσέα Γαληνού-Παπαρούνη μαθητή του 5ου Λυκείου Εξαρχείων.Ενώ του είχε ζητηθεί η συμμετοχή του στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA εκείνης της ημέρας, μόλις η πορεία τελείωσε ειρηνικά του τηλεφώνησαν για να του πουν ότι δε θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του!!!Επειδή δεν έγιναν επεισόδεια εκείνη την ημέρα μάλλον....

Όλα τα παραπάνω δείχνουν το κλίμα που θέλουν να περάσουν τα κανάλια για το Φοιτητικό Κίνημα βοηθώντας την Κυβέρνηση να το καταστείλει.Αμ δε!!!

Ότι και να κάνουν το Κίνημα θα τους ποδοπατήσει και θα πετύχει νίκη υπερασπιζόμενο την Δημόσια -Δωρεάν Παιδεία για όλους και για όλες .

Το ποτάμι έγινε τσουνάμι και πίσω δεν γυρνά ας το ξέρουν.

ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!VENCEREMOS!


9 σχόλια:

Giannis Tsagatakis είπε...

Δες το "Φραύλες και Αίμα" αν δεν το έχεις δει ακόμα. H σκηνή με την συνέντευξη στην τηλεόραση δείχνει οτι "Ολλά τριγύρω αλλάζουνε και όλλα τα ίδια μένουν". Μήπως και η στάση μας θα πρέπει να είναι ίδια απέναντι σε αυτούς τους αλήτες;

αυλή σκέψεων είπε...

Και ποια θεωρείς ότι πρέπει να είναι η κοινή στάση μας απέναντι στα ΜΜΕ?Τα ντου και οι μολότωφ ή οι ειρηνικές διαδηλώσεις?
Φιλικά,karategien

αυλή σκέψεων είπε...

Tο τελευταίο αφορά και την αντιμετώπιση απέναντι στην κυβέρνηση και τα ΜΑΤ

iconsoflife είπε...

Πολύ καλό το blog σου Γιώργο. Καλή αρχή , να'σαι καλά......Σ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε καλημέρα. Καταρχήν συγχαρητήρια για το blog σου. Διάβασα το κείμενο σου στο ιντιμίντια. Χάρηκα επειδή κατάλαβες το ρόλο των μμε, εμείς αργήσαμε πολύ για να τον καταλάβουμε(είμαι 32 τώρα και έζησα την ιδιωτική τηλεόραση στην αρχή της πολιτικοποίησης μου). Επίσης μπράβο για την δύναμη. Πράγματι με τέτοιες διαθέσεις το κίνημα έχει ελπίδες. Ωστόσο αν θες μια άποψη, πιστεύω ότι δεν χρειαζόμαστε τα μμε. Τα μμε μπορεί να μας αγνοούν στο βαθμό που δεν γίνονται επεισόδια, αλλά θα πάψουν να μας αγνοούν όταν πια δεν θα μπορούν. Όταν δηλαδή ο αγώνας μας στραφεί ξεκάθαρα και ενάντια τους. Μια προϋπόθεση γι'αυτό είναι να μην τους δίνουμε άλλοθι δημοκρατικότητας εμφανιζόμενοι στα παράθυρα τους, ή στις εκπομπές τους. Έχουμε άλλους τρόπους να δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας και να τις κάνουμε γνωστές σε πολύ κόσμο. Αν θες και άλλη μια άποψη, ούτε τους ειδικούς της βίας χρειαζόμαστε. Για να νικήσει το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πάρει συνολικά την υπόθεση του στα χέρια του. Συνολικά. Στο επίπεδο της λήψης των αποφάσεων: της οργάνωσης, του περιεχομένου του αγώνα του, της σύγκρουσης, της προπαγάνδας. Αυτά.
Το e-mail μου: marinalenta@yahoo.com

αυλή σκέψεων είπε...

Η αποψή μου είναι πως χρειαζόμαστε τα ΜΜΕ για να ακουστούν οι απόψεις και σε ένα πιο ευρύ κοινό το οποίο αλλιώς δεν θα είχε γνώση του περιεχομένου του αγώνα μας. Η δουλειά που κάνει το indymedia είναι καταπληκτική και μακάρι να είχαν όλα τα μέσα ενημέρωσης την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του.Όμως το indy δε το ξέρουν όλοι, αλλά μόνο αυτοί οι οποίοι είναι ούτώς ή άλλώς γνώστες της πραγματικότητας και είναι υπέρ του κινήματος.Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μην αφήνουμε την ενημέρωση στα χέρια του κάθε Καρατζαφέρη του κάθε Τράγκα και του κάθε Τριανταφυλλόπουλου.Το 90% του κόσμου ενημερώνεται μέσω της τηλεόρασης και μόνο,δυστυχώς.Παρ' όλα αυτά υπάρχουν και λίγοι δημοσιογράφοι οι οποίοι ασκούν το λειτούργημα τους με σεβασμό και αντικειμενικότητα πιστεύω(Τσίμας, Κούλογλου κλπ).

Ανώνυμος είπε...

Με ερεθίζεις για απάντηση, οκ. Ο Τσίμας ήταν για χρόνια διευθυντής σύνταξης του Ριζοσπάστη, πριν μετανοήσει, και αναζητήσε αλλού φράγκα και κύρος(καριέρα δηλαδή). Αν θες ένα μικρό μόνο δείγμα για το πως συμπεριφέρθηκε ο Τσίμας μέσα στην εκπομπή του στις μαθητικές καταλήψεις του 1998, μπορείς να μπεις στο site του ιού της ελεθεροτυπίας(νομίζω:www.enetios.gr, ή κάπως έτσι)και να ψάξεις στο αρχείο του. Οι καταγγελίες του ιού δεν διαψεύστηκαν ποτέ. Ο δε Κούλογλου, πριν να τα πάρει από την κρατική τηλεόραση, ήταν μια από τις σημαντικότερες φωνές των φοιτ. καταλήψεων του 1979.
"Τα μμε τα χρειαζόμαστε" όχι επειδή πολλοί άνθρωποι δεν έχουν άλλο τρόπο ενημέρωσης,αλλά επειδή δεν έχουμε την διάθεση(εμείς, το κίνημα), να επινοήσουμε άλλους τρόπους για να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους. Γιατί-ανάμεσα στα άλλα- οι άλλοι αυτοί τρόποι απαιτούν σοβαρή δέσμευση(πολιτική).
Υ.Γ. Όσον αφορά αυτούς που κάνουν τα επεισόδια, επειδή δεν θέλω να μπω στο σχετικό site σου, δύο κουβέντες μόνο. Αυτοί που κάνουν τα επεισόδια δεν τα κάνουν επειδή είναι "κακοί άνθρωποι","χούλιγκαν",κλπ. Τα κάνουν αφενός γιατί έχουν την ακράδαντη πεποίθηση ότι τα δικά τους επεισόδια θα πάνε μπροστά τον αγώνα για την αλλαγή αυτού του κόσμου, και επειδή έχουν φάει στην μάπα όλη την κοινωνική βία.
Το αν διαφωνείς με αυτή την στρατηγική, το δέχομαι, φρόντισε όμως να μην πέσεις στην παγίδα της αριστεράς. Η αριστερά αυτό που θέλει είναι ψήφους και τίποτα άλλο.
Αν θέλεις σε 6-7 χρόνια να γίνεις Τσίπρας, ηγετικό στέλεχος δηλαδή που θα κάνει τα νταραβέρια του Συνασπισμού με την εξουσία, οκ.
Αν όμως έχεις οράματα για την αλλαγή αυτού του κόσμου, αυτά τα οράματα δεν ταιριάζουν με καταδίκες επεισοδίων, ταιριάζουν αντίθετα με την πιο αυστηρή κριτική τέτοιων γεγονότων από επαναστατική σκοπιά...
Σε έπρηξα λίγο, συγγνώμη...
Μαριναλέντα

αυλή σκέψεων είπε...

Μπορεί να έχεις δίκιο για αυτούς τους δύο δημοσιογράφους όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο Τσίμας μπορεί να αναθεώρησε και να έφυγε από το Ριζοσπάστη και όχι να έφυγε για τα φράγκα.Ο δε Κούλογλου επείδη πήγε στη Κρατική τηλεόραση δε σημαίνει κάτι.Δημοσιογράφος είναι ο άνθρωπος κάπως πρέπει και να φάει.Και μάλιστα, νομίζω ότι άλλα κανάλια, του πρόσφεραν πολλά περισσότερα λεφτά, αλλά εκείνος διάλεξε την κρατική τηλεόραση για την ποιότητα της.
Όσο για τα ΜΜΕ μπορώ να σου πω ότι με προβλημάτισες θετικά με τις απόψεις σου. Παρ'όλα αυτά, νομίζω ότι ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από εμάς και όχι εμείς από τον κόσμο.
Επίσης συμφωνώ με αυτά που είπες για τους αναρχικούς και τα ήξερα ούτως ή άλλως. Όμως δεν είναι όλοι αυτοί που συμμετέχουν στα επεισόδια αναρχικοί και ιδεολόγοι, είναι απλώς μπάχαλοι που λέμε.
Όσο για την Αριστερά επίτρεψέ μου να πω ότι κάνεις λάθος. Η Αριστερά(Τον Συνασπισμό εννοώ) δε θέλει ψήφους, θέλει έναν καλύτερο κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Για τον Τσίπρα κάνεις μεγάλο λάθος, όμως σε δικαιολογώ αφού δε τον ξέρεις από κοντά, έχεις σχηματίσει εικόνα μέσω της τηλεόρασης και για αυτό λες ότι κάνει τα νταραβέρια του ΣΥΝ με την εξουσία(Όταν λες εξουσία ποιούς ακριβώς εννοείς?). Είναι πραγματικά ένας άνθρωπος που άμα τον γνώριζες θα άλλαζες γνώμη.
Όσο για αυτό που είπες στο τέλος, ναι, έχω όραμα για αυτον τον κόσμο και είμαι και εγώ αναρχικός αλλά έτσι όπως το εννοεί ο Μαρξ, όχι ο Μπακούνιν.
Πάντως πρέπει να πω ότι πολύ μου αρέσει που το blog μου παρακολουθούν και άνθρωποι όπως εσύ με δομημένες πολιτικές απόψεις. Δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια.
Φιλικά, ο Αυλάρχης

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει το ερωτονομικον
που απαγορευθηκε στην ελλαδα