Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

4 βήματα για να αποτύχει η επέκταση του ωραρίου του Μετρό...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αν ξεκινάτε ένα εγχείρημα και θέλετε να είστε σίγουροι για την αποτυχία του, μην διστάσετε να ακολουθήστε τα εξής απλά βήματα: επιδείξτε εχεμύθεια αντί να κάνετε καμπάνια ενημέρωσης για την έναρξή του, βάλτε τους ανθρώπους σας να δουλεύουν τρελλές υπερωρίες αντί να προσλάβετε κι άλλους, κυκλοφορήστε φήμες «έγκυρων πηγών» που να επιβεβαιώνουν εξ’αρχής την αποτυχία του εγχειρήματός σας, εφαρμόστε το αποσπασματικά χωρίς κανένα άλλο παρόμοιο μέτρο.

Αν, παρά όλα αυτά, επιτύχετε τότε θα έχετε ένα μετρό που θα κυκλοφορεί μέχρι τις δύο τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Ως Ανοιχτή Πόλη εδώ και καιρό φέραμε το θέμα της νυχτερινής λειτουργίας του μετρό και των λεωφορείων στο δημοτικό συμβούλιο, προκαλώντας σχετικό ψήφισμα, συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Μεταφορών καθώς και με την Εταιρεία Λειτουργίας του Μετρό. Πιστεύουμε πως το κοινωνικό όφελος ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου στυστήματος μαζικής μεταφοράς κατά τις νυχτερινές ώρες είναι κατά πολύ σπουδαιότερο του οποιουδήποτε οικονομικού κόστους. Η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, της όχλησης στις γειτονιές που υπάρχουν πολλά κέντρα διασκέδασης και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης είναι τα κυριότερα σημεία στα οποία μπορούμε να σταθούμε. Το γεγονός λοιπόν ότι το Υπουργείο Μεταφορών επιλέγει να προσεγγίσει το ζήτημα από την πλευρά του οικονομικού κόστους και να μετακυλήσει την ευθύνη στους εργαζόμενους του μετρό είναι λυπηρό. Θυμίζουμε όμως πως σε πάρα πολλές πρωτεύσουσες και πόλεις της Ευρώπης, που επίσης έχουν ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, εφαρμόζεται η νυχτερινή λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ας προσλάβουν λοιπόν το απαραίτητο προσωπικό μέσα στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδιασμού, ας ενημερώσουν κατάλληλα τους κατοίκους της Αθήνας για την επέκταση του ωραρίου του μετρό και των λεωφορείων και ας σταματήσουν να κάνουν τις Κασσάνδρες. Ας σταματήσουν να μας εμπαίζουν δηλαδή.

Το γραφείο τύπου της Ανοιχτής Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: